Automobil letio 100 metara: Detalji nesreće u kojoj je teško povrijeđen Rasim Ljajić!

Automobil letio 100 metara: Detalji nesreće u kojoj je teško povrijeđen Rasim Ljajić!

Prema detaljima, automobil marke “škoda” u kojem se nalazio Rasim Ljajić, a kojim je upravljao Branko Gogić, nakon što je probio bankinu na autoputu i sletio na travnati dio između autoputa i regionalnog puta Ražanj-Aleksinac, zaustavio se tek nakon 100 metara na krovu, što svjedoči o brzini kojom se kretalo vozilo.

Udesu je nesumnjivo kumovao vlažan kolovoz jer je po riječima vozača, jutros na djelu autoputa kod Ražnja padala izuzetno jaka kiša.

Nakon što je probila bankinu, “škoda” je preletjela pedesetak metara i na travnatu padinu kraj autoputa pala na točkove, da bi se odatle odbila i okrenula na krov.

 

Na snimku se vidi cijela dionica puta – od izletanja sa kolovoza do mjesta gdje se automobil zaustavio na krovu, kao i samo mjesto probijanja bankine.

Pad na krov automobila nažalost je bio koban po vozača Branka Gogića, što se može utvrditi i po krvavoj unutrašnjosti vozila sa vozačeve strane na plafonu vozila.

 

Šta je tačan uzrok saobraćajne nesreće, utvrdiće policija koja je sa nadležnim tužilaštvom obavila uviđaj.

Rasim Ljajić je nakon udesa prevez hitno u KC Niš sa težim povredama gdje je zbrinut i trenutno je van životne opasnosti.

 

 

.

Izvor: Kurir

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.