Dodik: Gospodinu Schmidtu preporučujem da kupi kartu za Njemačku u jednom pravcu, danas mu je istekao godišnji odmor

Dodik: Gospodinu Schmidtu preporučujem da kupi kartu za Njemačku u jednom pravcu, danas mu je istekao godišnji odmor

On je ocijenio da je potez Schmidta, visokog predstavnika kojeg RS ne priznaje, kič i šund politike na koju su ga natjerali oni koji su pitanje imovine protivustavno aktuelizovali

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je imovina RS-a imovina Republike Srpske i tu ne pomažu ni bonska, niti bilo kakva ovlaštenja.

“Najbolji sinovi Republike Srpske nisu izginuli da bi neizabrani Nijemac Christian Schmidt krčmio ono za šta su dali najvrednije”, rekao je Dodik Srni upitan da prokomentariše odluku visokog predstavnika kojeg RS ne priznaje Schmidta da obustavi Zakon o nepokretnoj imovini RS-a koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti.

Dodik je podsjetio da je pitanje imovine riješeno 1995. godine u Dejtonu i “samo neizabrani i nepotvrđeni stranac, poput Christiana Schmidta, može da se bavi pitanjima koja su u Ustavu BiH već riješena”.

On je ocijenio da je potez Schmidta, visokog predstavnika kojeg RS ne priznaje, kič i šund politike na koju su ga natjerali oni koji su pitanje imovine protivustavno aktuelizovali.

“Partnere u FBiH pozivam da se poštuju Ustav BiH i Dejtonski mirovni sporazum, a gospodinu Schmidtu preporučujem da kupi kartu za Njemačku u jednom pravcu. Danas mu je istekao godišnji odmor!”, rekao je član Predsjedništva BiH.
(oslobodjenje.ba)

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.