Dušanka Majkić:SNSD će podržati Čovićev prijedlog izbornog zakona

Dušanka Majkić:SNSD će podržati Čovićev prijedlog izbornog zakona

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić izrazila je nadu da će na sutrašnjoj sjednici Doma naroda Parlamentrane skupštine BiH biti usvojene izmjene i dopune Izbornog zakona koje je u parlamentarnu proceduru uputio HDZ.

Majkić je u izjavi za Srnu rekla da predložene izmjene i dopune regulišu sve ključne stvari u vezi sa pravilima ponašanja za sljedeće izbore, a posebno pitanja koja se odnose na CIK i načina na koji se biraju članovi ove komisije.

Želim da budem optimista. Da ne propuštamo uvijek zadnju šansu. Optimista sam da će se naći dovoljno mudrosti i razumijevanja da se ovaj prijedlog o izmjenama i dopunama usvoji – rekla je Majkić.

Ona je pojasnila da se ovim zakonskim prijedlogom reguliše i pitanje da mandat pripada političkoj stranci, a ne pojedincu, način biranja članova Predsjedništva BiH, kao i predlaganje i izbor delegata za Dom naroda Parlamenta FBiH.

Majkić je rekla da bi se ovaj zakonski prijedlog, ukoliko ga sutra usvoji Dom naroda, mogao naći na dnevnom redu i da ga usvoji i Predstavnički dom, koji je zakazan za srijedu, 27. aprila.

(Izvor: Srna)

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.