EU priprema šesti paket sankcija Rusiji! Zelenskij: Bit će jako bolan!

EU priprema šesti paket sankcija Rusiji! Zelenskij: Bit će jako bolan!

“Radimo na tome da to bude uistinu bolno za ruski vojni stroj i rusku državu u cjelini”, rekao je Zelenskij, dodajući da je s predsjednikom Evropskog vijeća Charlesom Michelom vodio “vrlo temeljite razgovore” o obrambenim i financijskim pitanjima, kao i o sankcijama.

 

“Konkretno, sankcije će osigurati ograničenja za ruski energetski sektor, bankarski sektor, izvoz, uvoz i transport”, rekao je i ponovio svoj poziv na potpuni embargo na isporuku ruske nafte.

“Situacija na istoku i jugu zemlje ostaje maksimalno teška. Okupatori ne odustaju od pokušaja da u novoj, opsežnoj ofenzivi ostvare barem nekakvu pobjedu. Treba im barem nešto čime mogu nahraniti svoje propagandiste”, rekao je Zelenskij.

 

Govorio je i o pristupanju Ukrajine Europskoj uniji.

“Ovo je historijski trenutak kada možemo razviti maksimalnu brzinu u pristupanju Europskoj uniji.

 

Već smo dokazali da su ukrajinske državne i javne institucije dovoljno učinkovite da izdrže čak i test rata. Već činimo onoliko koliko drugi narodi nikada nisu činili za zaštitu slobode na europskom kontinentu.

I vidim od svih naših prijatelja u Europskoj uniji spremnost da pomognu našem cilju što je više moguće”, rekao je Zelenskij.

 

 

.

.

.

..

.

Izvor: Index.hr

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.