FOTO: Premijer Novalić i komandant Hamdija Abić Tigar Lejletul- Bedr dočekali u nepokorenom Bužimu!

FOTO: Premijer Novalić i komandant Hamdija Abić Tigar Lejletul- Bedr dočekali u nepokorenom Bužimu!

Comments

Muslimani u Bosni i Hercegovini i svijetu večeras obilježavaju Lejletul- Bedr, noć bitke na Bedru, koja je bila najznačajnija bitka i historijii islama i muslimana, bitka u kojoj je malobrojna grupa porazila mnogobrojnu.

Noć Lejletul-Bedr nastupila je danas, u akšam.

Na brdu Bedr, blizu grada Medine, 17. ramazana 624. godine dogodila se prva bitka u historiji islama.

Muslimana je u toj historijskoj bitki bilo 314, a njihovih neprijatelja, idolopoklonika je bilo 1.300. Iako brojčano slabiji, muslimani su, predvođeni Muhammedom, a.s., vojno porazili neprijatelje. O toj pobjedi se u svetoj knjizi muslimana Kur’anu kaže: ”Koliko je maloljudnih skupina koje su, voljom Božijom, ostvarile pobjedu nad mnogoljudnim skupinama, jer je Bog uz strpljive.“

O ovoj značajnoj noći na Facebooku se oglasio premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

Lejletul- Bedr, noć pobjede u nepokorenom Bužimu sa porodicom Nanić koja je zasigurno dala jedan od najvećih zaloga za slobodu Bosne i opstanak Bošnjaka. Ova zemlja nema razloga za strah sve dok na njenom bedemu hrabri Bužimljani stoje, ponos ste cijele domovine. U svakom od vas živi gazija Izet Nanić, dok ima vas, Bosna je sigurna – objavio je premijer Novalić.

U prisustvu premijera Fadila Novalića bio je i legendarni komandant Krajine Hamdija Abdić Tigar koji je trenutno zastupnik i najveći borac za USK kanton u Parlametnu FBiH, a sve u cilju da se što više projekata obezbjedi za kanton iz kojeg dolazi, jer je Krajina u ratu dala najviše za opstanak BiH.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.