Izetbegović: Bošnjaci nikada nisu živjeli u većoj slobodi i boljim mogućnostima, to trebamo sačuvati

Izetbegović: Bošnjaci nikada nisu živjeli u većoj slobodi i boljim mogućnostima, to trebamo sačuvati

SHARE TWEET SHARE EMAIL COMMENTS
Foto: Facebook

Trebamo pamtiti našu Armiju RBiH i najbolje sinove koji su je činili, rekao je Izetbegović

Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), večeras je u organizaciji OO SDA Hadžići prisustvovao zajedničkom iftaru, prilikom kojeg se obratio prisutnima.
On kaže kako Bošnjaci moraju čuvati slobodu i nikada bolje mogućnosti u kojima su živjeli.

– Bošnjaci nikada nisu živjeli u većoj slobodi i nikada nisu živjeli u boljim mogućnostima. Možda ih ponekad nismo svjesni. Imamo velike mogućnosti, ogromne resurse i živimo u slobodi. To trebamo sačuvati, rekao je Izetbegović.

Govoreći o godišnjici osnivanja Armije Republike Bosne i Hercegovine, on kaže kako je to bila junačka vojska koja je ličila na svoj narod i nije pravila zločine.

– Takav narod koji je užasne zločine pretrpio, a nije ih uzvratio, historija nije upamtila. Trebamo pamtiti našu Armiju RBiH i najbolje sinove koji su je činili, kazao je on.

Poručuje kako je siguran da član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ne može pobijediti bh. patriote.

Ne vjerujem da Milorad Dodik može pobijediti međunarodnu zajednicu. Ono što sam siguran jeste da ne može pobijediti nas, bosanskohercegovačke patriote, poručio je Izetbegović.

Predsjednik SDA je svoje obraćanje zaključio isticanjem uloge vjere u očuvanju bošnjačkog naroda, ali i države Bosne i Hercegovine.

(Izvor: Oslobođenje.ba)

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.