Kličko potvrdio da je novi napad na Kijev u toku, Rusi gađali fabriku raketa

Kličko potvrdio da je novi napad na Kijev u toku, Rusi gađali fabriku raketa

ako se ruska vojska povukla iz Kijeva i najavila da će se Rusija sada fokusirati na istok Ukrajine, nove granate pale su na Kijev, a zračna uzbuna traje i u zapadnom Lavovu.

Eksplozije su pogodile glavni grad Ukrajine, a da je došlo do novog bombardovanja potvrdio je i gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko, koji je kazao da su jutros bili “na udaru vatre”. On je precizirao da su eksplozije odjeknule u četvrti Darnicki, u predgrađu Kijeva.

Spasilačke službe rade na mjestu eksplozija, međutim nije poznato još uvijek da li ima povrijeđenih i stradalih.

 

Mediji prenose i navode da su Rusi gađali fabriku raketa, koje su Ukrajinci koristili da potope ruski ratni brod “Moskva”.

Glasnogovornik ministarstva obrane Igor Konašenkov rekao je da je 16 neprijateljskih ciljeva uništeno visoko preciznim projektilima, uključujući opremu, skladišta i baze za skladištenje oružja.

Osim Kijeva, eksplozije su se čule i u Lavovu, na krajnjem zapadu Ukrajine gdje do sada vojne aktivnosti nisu bile učestale.

Vojni guverner Lavovske regije Maksim Kozicki rekao je u subotu da “protivzračna odbrana radi” te da je radila i tokom alarma za zračni napad, koji je počeo u 5:46 ujutro po lokalnom vremenu i trajao do 7:02. Nije dao više informacija o tome šta se dogodilo, ali je obećao više detalja kasnije.

 

Novinaru BBC-a potvrđeno je da su ljudi vidjeli dva aviona kako lete iznad Lavova jutros. No, sudeći po tome da na Telegram kanalima nema velikih izvještaja o pogocima, pretpostavlja se da napad nije bio toliko značajan kao onaj krajem marta kada su ruske snage pogodile industrijske mete i ranili najmanje pet osoba.

 

 

 

Analitičari pretpostavljaju da je napad na ova dva grada, ruska osveta za ukrajinsko potapanje njihovog ratnog broda “Moskva” u Crnom moru. Pentagon je potvrdio navode Ukrajine da su oni pogodili moćni ruski brod, a što je Rusija ranije negirala navodeći da je brod potonuo zbog eksplozije do koje je došlo na brodu.

.

.

.

.

Izvor: Klix

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.