Majkić: Neće oni tako kako su zamislili napraviti od BiH državu po mjeri samo muslimanskog naroda. I da se ne zaboravi. Nisu Srbi repa bez korijena!

Majkić: Neće oni tako kako su zamislili napraviti od BiH državu po mjeri samo muslimanskog naroda. I da se ne zaboravi. Nisu Srbi repa bez korijena!

Foto: Screenshot

Delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić rekla je Srni da je dogovor tri naroda u BiH put u budućnost i poručila političkom Sarajevu da neće biti napretka ni BiH niti njenim Oružanim snagama, ma kakve “otrovne strijele odapinjali”, ukoliko nastave sa jednostranim i antiustavnim djelovanjem.

Majkićeva je istakla da političko Sarajevo, bez obzira na političku stranku iz koje dolaze Bošnjaci, šalju poruku pripadnicima ostala dva naroda da nisu spremni graditi BiH onako kako to definiše Ustav BiH i Dejton.
Ona je istakla da su o tome danas otvoreno govorili bošnjački član Predsjedništva Šefik Džaferović iz SDA i ministar odbrane u Savjetu ministara Sifet Podžić iz DF-a povodom “obilježavanja 30 godina od osnivanja Armije BiH”, ali je prvi put da je Džaferović Srbima i Hrvatima jasno poručio da su Oružane snage BiH nastavak kontinuiteta i političkih ciljeva takozvane Armije BiH protiv koje su Srbi krvarili u proteklom ratu.

Majkićeva je ocijenila da je još strašnija njihova poruka da su te Oružane snage spremne, ako bude potrebno, braniti BiH – dakle ratovati protiv pripadnika druga dva naroda ako ne pristanu na ono što im je političko Sarajevo izdiktiralo.

– Dezintegracione procese proglašavaju putem u haos, a reintegracije po njihovoj zamisli, bez dogovora i konsultacija sa druga dva konstitutivna naroda, jedinim putem od interesa svih koji u BiH žive – navela je Majkićeva i poručila da su se prevarili.

Ona je poručila da im politički predstavnici Republike Srpske moraju objasniti da su se prevarili i da su u potpunoj zabludi ako vjeruju da će ostvariti to što su zamislili.

– Nas upozoravaju da situacija nije dobra zbog nefunkcionisanja države, a o vlastitoj krivici ni riječi. Zaboravljaju da je bilo mnogo prilika da se stanje u zemlji promijeni, da se sjedne za sto i razgovara, ali da do toga nije došlo jedino zahvaljujući nespremnosti bošnjačke politike za otvoren dijalog – istakla je Majkićeva.

Prema njenim riječima, poruka Srbima i Hrvatima u BiH nakon svega što su izgovorili Džaferović i Podžić jeste da prihvate antiustavne i nezakonite ciljeve bošnjačke politike, uz prijetnju ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković da, osim bonskih ovlaštenja neizabranog Kristijana Šmita,

postoji niz mogućnosti koje će biti upotrijebljene protiv Srba ako se ne povinuju.
– Neće oni tako kako su zamislili napraviti od BiH državu po mjeri samo muslimanskog naroda. I da se ne zaboravi. Nisu Srbi repa bez korijena! – zaključila je Majkićeva.

(Izvor: ATV)

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.