Muslimanka sam i farbam jaja za Vaskrs: Rialda pokrenula lavinu na mrežama svojim stavom, pa do detalja objasnila sve!

Muslimanka sam i farbam jaja za Vaskrs: Rialda pokrenula lavinu na mrežama svojim stavom, pa do detalja objasnila sve!

Ona je istakla da uprkos tome što je muslimanka farba jaja za Vaskrs.

– Da su društvene mreže “natrpane” primitivizmom, nacionalizmom i lažnim ljudima (lažni moralisti, lažni vjernici i slično) je opšte poznato stanje. Da se razumijemo, mene to ništa ne iznenađuje. Nepisano je pravilo da svake godine, kada počne Ramazan, javi se nekolicina koja želi svojim “stavom” da se prikaže kao veliki vjernik i sve što “smatra” da je van tog njihovog (obično ograničenog) razmišljanja, obično naiđe na osudu – počela je izlaganje Rialda.

 

– Uvijek sam se ježila od nepismenih i primitivnih budala, koje vjerujem da od džet set hronike u dnevnim novinama i nisu pročitale, ali zato na društvenim mrežama su dr, mr, ali obično idiotizma – napisala je na Instagramu.

 

– Ja sam Rialda Karahasanović, kćerka Sabrine i Amira. Rođena sam 12. novembra 1992. godine u Sarajevu i tu živjela 24 godine. Da, muslimanka sam koja pomaže u bajramskoj, slavskoj, božićnoj (katolički i pravoslavni) uskršnjoj trpezi. Farbam jaja, dekorišem jelku, posjećujem sve vjerske ustanove jer Bog je jedan – dodala je Rialda.

.

 

 

.

.

.

.

Izvor: Kurir

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.