Premijer Novalić iftario s Rudarima u jami dubokok 300 m

Premijer Novalić iftario s Rudarima u jami dubokok 300 m

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić večeras su posjetili rudare druge smjene jame “Omazići” rudnika “Banovići”.

S obzirom na to da je mjesec ramazan, iskoristili su priliku i zajedno sa više od 100 rudara iftarili 300 metara pod zemljom.

Iftaru su se pridružili i ministar privrede TK Edin Duraković, ministar za boračka pitanja TK Zoran Blagojević i načelnik općine Banovići Bego Gutić.

Direktor Rudnika Elvir Salihović zahvalio se uvaženim gostima na današnjoj posjeti, a posebno na svemu onome što su u prethodnom periodu činili za rudare, svako u svom domenu. Navodi da su svojim djelovanjem stvorili pravni, zakonodavni, poslovni i ambijentalni okvir u kojem danas Rudnik posluje.

Današnji obilazak jame “Omazići” i iftar sa rudarima predstavlja izraz našeg dubokog poštovanja prema rudarima, te suštinskog opredjeljenja svih nas da svako iz svog djelokruga rada učinimo sve neophodno da se poboljšaju uvjeti rada i život rudara – kazao je u svom obraćanju direktor Salihović.

Ovaj vid posjete rudarima na njihovim radilištima je znak podrške za nesebičan i požrtvovan rad ljudi koji svakodnevno održavaju stabilno funkcionisanje cijelog energetskog sistema Federacije BiH, navode iz RMU Banovići.

(Izvor: Hayat.ba)

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.