Ruski vojnici spašavaju živote od ukrajinskog raketnog udara u Vinickoj oblasti ( VIDEO)

Ruski vojnici spašavaju živote od ukrajinskog raketnog udara u Vinickoj oblasti ( VIDEO)

Foto: Youtube screenshoot

Ukrajina je ismijala ruske snage koje bježe zbog video snimka na kojem se vidi kako se bore da napuste položaj pod vatrom na jugozapadu Ukrajine.

Ukrajinske trupe snimile su raketni udar i brzo povlačenje Rusa pješice i zarona u zaklon dok je u ponedjeljak više projektila pogodilo.

59. motorizovana pješadijska brigada – formacija ukrajinskih kopnenih snaga – rekla je ujutro 11. aprila: „Dobro jutro, Ukrajino!

“Dan bi trebao početi vježbanjem, čak i ako to baš ne želite.

Kako borci ne vole jutarnje vježbe, momci iz 59. motorizovane brigade, koja nosi ime Yakova Gandziuka, dali su sve od sebe da im pomognu da skupe potrebnu energiju, organizirajući ih za jutarnje trčanje i sklekove.

Na snimku se vide najmanje dva višenamjenska vozila parkirana pored drvoreda na otvorenom polju prije nego što dva projektila eksplodiraju u blizini.

Kako se dim razilazi, vidi se desetak muškaraca kako jure putem dok dalji udari pogađaju područje, šaljući velike oblake dima visoko u nebo.

Snimak je navodno snimljen u Haisyn Raionu, u Vinickoj oblasti, na jugozapadu Ukrajine.

Rusija je napala Ukrajinu 24. februara u, kako Kremlj naziva “specijalnom vojnom operacijom”. Danas se navršava 47. dan od invazije.

Od 24. februara do 11. aprila, ukupni borbeni gubici ruskih trupa iznose 19.500 pripadnika, prema podacima Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine.

Sun vam donosi najnovije video snimke i objašnjenja iz Velike Britanije i cijelog svijeta

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.